Asunnot

Karjalainen Osakunta hallinnoi yhteensä kuutisenkymmentä asuntoa Helsingissä. Osakunnan asunnot on tarkoitettu opiskeleville Karjalaisen osakunnan jäsenille sekä Pohjois-Karjalasta Helsinkiin opiskelemaan tulleille fukseille.

Pääosa Osakunnan asunnoista sijaitsee Vallilassa (yhteensä 35) ja Patolassa (31 asuntoa). Osakunnallamme on myös neljä fukseille tarkoitettua asuntoa Domus Academicalla Kampissa. Asuntojen koot vaihtelevat yksiöistä kolmioihin - osakunnan kämpässä voi asua siis joko yksin tai kaverin/puolison kanssa.

Asuntosihteeri ja ajankohtaista

Joona Korkiakoski
Isäntä, Asuntosihteeri

Asukkaaksi?

Varsinainen haku osakuntamme asuntoihin on vuosittain helmi-maaliskuussa. Fuksiasuntoihin haetaan erillisellä haulla heinäkuussa. Asuntohaun alkamisesta ilmoitetaan osakunnan internet-sivuilla ja sähköpostilistalla. Jonotuslistalle voi ilmoittautua hakuaikojen ulkopuolellakin laittamalla viestiä asuntosihteerille.

Asuntohaussa vaikuttaa osakunta-aktiivisuus, sosiaalinen asema ja opintomenestys. Haussa hakemukset pisteytetään asunto-ohjesäännön mukaan. Liittymällä osakuntaan ja toimimalla aktiivisesti viroissa takaa hyvät mahdollisuudet päästä asumaan osakunnan asunnoissa.

Asuntojen asumiskausi alkaa tavallisesti syyskuun alusta. Vuokrasopimukset ovat määräaikaisia ja kestävät kerrallaan joko yhden tai kaksi vuotta. Kahden vuoden asumisaika tarjotaan osakunnan aktiiveille.

Kohteet

Domus Academica

Osakunnalla on neljä soluhuonetta Domus Academicalla (Leppäsuonkatu 9) aivan Helsingin ydinkeskustan tuntumassa. Huoneet sijaitsevat myös samassa pihassa osakuntatilojen kanssa. Soluhuoneiden koko on 12,9 - 13,6 m2 ja vuokra 375 - 396 €. Vuokraan sisältyy vesi, sähkö ja internet-yhteys.

Vallila

Vallilan miljöö on yksi legendaarisimmista Helsingin opiskelija-asuntoalueista. Siellä sijaitsee paljon eri osakuntien sekä myös HOAS:n kämppiä. Vallilasta hurautat keskustaan bussilla tai ratikalla alle 15 minuutissa.

Osakuntamme asunnot sijaitsevat osoitteissa Mäkelänrinne 5 A ja Rautalammintie 3 C sekä Rautalammintien Huipussa (samaa pihapiiriä). Rautalammintien asunnot on peruskorjattu vuonna 2001 ja Mäkelänrinteen asunnot muutamaa vuotta aiemmin. Huipun asunnot ovat aivan uusia ja valmistuvat tällä hetkellä annetun tiedon mukaan 12.8.2021.

Mäkelänrinteellä on pinta-alaltaan 18, 28 ja 47 m2:n kokoisia asuntoja. Rautalammintie 3C:ltä löytyy puolestaan 17,5, 20 ja 32,5 m2:n suuruisia asuntoja. Huippuun valmistuvat asunnot ovat 28,5 ja 29 m2 kokoisia. Asunnot ovat pääasiassa yksiöitä; vain 32,5 ja 47 m2 kokoiset asunnot ovat kaksioita. Isommat kämpät soveltuvat perheasunnoiksi tai kimppakämpiksi, kun taas pienemmissä opiskelija voi elellä mukavasti yksin.

Vallila

Vallilan miljöö on yksi legendaarisimmista Helsingin opiskelija-asuntoalueista. Siellä sijaitsee paljon eri osakuntien sekä myös HOAS:n kämppiä. Vallilasta hurautat keskustaan bussilla tai ratikalla alle 15 minuutissa.

Mäkelänrinne 5 A:n ja Rautalammintie 3C:n vuokriin sisältyy:

 • sähkö ja vesi
 • kiinteä nettiyhteys (100 Mbit/s)
 • pesutuvan käyttö
 • kuntosali sekä sauna

Rautalammintie 3 D:n vuokriin sisältyy:

 • vesimaksu
 • kiinteä nettiyhteys (50 Mbit/s)
 • pesutupa

Asunnot ovat kalustamattomia. Niistä löytyy oma suihku ja wc, minikeittiö, hella sekä jääkaappi-pakastin.

HUOM! Mäkelänrinne 5 A ja Rautalammintie 3C kuuluvat maanpäälliseen (DVB-T) lähetysverkkoon. Huomioi tämä hankkiessasi mahdollista omaa TV:ta ja digiboksia.

Talojen alakerrassa on kerhohuone, jossa voi hengata ja laittaa vaikkapa ruokaa isommalla porukalla. Taloissa on varastokoppeja asukkaille sekä lukitut säilytystilat pyörille.

Rautalammintie 3 D:n asukkaiden käytössä on sauna, jonka varaamisesta peritään erillinen käyttömaksu.

Patola

Patola sijaitsee Helsingissä, aivan Oulunkylän kupeessa. Patolan asuntokohteemme ovat lähellä Keskuspuistoa, hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustasta (noin 20 minuuttia bussilla), Viikistä ja Otaniemestä.

Osakuntamme asunnot sijaitsevat Maapadontiellä. Maapadontie 7:ssa on uusia, marraskuussa 2013 valmistuneita, yksiöitä ja kaksioita. Yksiöiden koot ovat 24 ja 26 m2 ja kaksiot ovat 38 ja 48 m2:n kokoisia.

Maapadontie 5:ssä on asuntoja, joihin on tehty keittiöremontti vuonna 2003 ja suurimmasta osasta on remontoitu kylpyhuone vuoden sisällä. Myös pintaremontteja tehdään asunnoissa jatkuvasti. Maapadontie 5:n asuntojen koot ovat 42,5 ja 60 m2. Pienemmässä asunnossa voi asua yksin tai puolison kanssa. Isommassa asunnossa asuu taas kaksi ihmistä oikein tilavasti - kämppä sopii joko perheasunnoksi tai kimppakämpäksi. Jokaisessa asunnossa on oma parveke, keittiö ja kylpyhuone.

Maapadontie 5:n asuntojen vuokraan sisältyy:

 • sähkö ja vesi
 • kiinteä nettiyhteys (100 Mbit/s)
 • pesutuvan käyttö
 • sauna ja kuntosali

Maapadontie 7:n asuntojen vuokraan sisältyy:

 • vesimaksu
 • nettiyhteys

HUOM! Patolan talot kuuluvat kaapeli TV-verkkoon. Huomioi tämä, jos olet hankkimassa Patolaan omaa TV:ta ja digiboksia.

Talojen alakerrasta löytyy kuntosali, sauna, kylmäsäilytystilat sekä varastokopit asukkaille. Alakerrassa on niin ikään kerhohuone, jossa voi viettää aikaa yhdessä. Maapadontie 7:n saunan varaamisesta peritään erillinen käyttömaksu.

Talojen alakerrassa on myös remontointi-/työtila ja säilytysvarastot pyörille.

Asuntoihin liittyvät virkailijat

Asuntotoimikunta

Olli Pitkänen
Emäntä, Purjehduskerhon puheenjohtaja, Spielkan puheenjohtaja, Asuntotoimikunta
Kerem Atak
Emäntä, Asuntotoimikunta, Länsi-Suomi -kerhon puheenjohtaja
Varpu Karjalainen
Osakuntaneuvoston jäsenet, Asuntotoimikunta
Nasti Pelvo
Asuntotoimikunta, Itäsuomalaisen valtuuskunnan jäsen
Maria Volmanen
Asuntotoimikunta, Puukellon toimituskunta, Edustaja Ylioppilasasuntolasäätiössä

Asuntoihin liittyvää hallintoa

Juho Räsänen
Nettivastaava, Fuksimajuri, Osakuntaneuvoston jäsenet, Maakuntasihteeri, Kosmoksen puheenjohtaja, Saunakerhon puheenjohtaja, Vuosijuhlatoimikunta, Edustaja Ylioppilasasuntolasäätiössä, Artin säätiön asiamies
Maria Volmanen
Asuntotoimikunta, Puukellon toimituskunta, Edustaja Ylioppilasasuntolasäätiössä
Heii! 👋 Haluisitko liittyä meidän sähköpostilistalle? 💌
Myö ei laiteta potaskaa, vaan infoa tapahtumista, asunnoista, stipendeistä ja monesta muusta 🤑 ja muita sinnuu varmasti kiinnostavia lehtisiä. 😄