Pieni Puukello

Lehteen voivat kirjoittaa kaikki osakunnan jäsenet. Joskus numeroissa on myös erillinen teema. Pieni Puukello on parhaimmillaan osakunnan kriittinen tarkastelija, joka käsittelee osakuntalaisia kiinnostavia aiheita, uutisoi menneistä ja tiedottaa tulevista tapahtumista. Paperisen version lisäksi Pientä Puukelloa julkaistiin sähköisesti (http://pienipuukello.blogspot.fi) numerosta 2/2012 numeroon 4/2013 asti.

Pienen Puukellon päätoimittaja ja toimitussihteeri ovat osakunnan virkailijoita. Päätoimittajan tueksi valitaan toimituskunta. Päätoimittajan tehtävänä on toimittaa lehti ja toimia toimituskunnan puheenjohtajana. Toimitussihteeri taittaa lehden, vastaa sen ulkoasusta sekä auttaa päätoimittajaa lehden toimittamiseen liittyvissä teknisissä seikoissa. Toimituskunta osallistuu lehden sisällön tuottamiseen sekä auttaa lehden postittamiseen ja kokoamiseen liittyvissä toimissa

Lehti on ilmestynyt kolmessa eri muodossa kolmeen eri otteeseen: vuosina 1916-19 ja 1946-70 nimellä Puukello, ja vuodesta 1981 aina nykypäivään saakka nimellä Pieni Puukello. Ensimmäiset Puukellot olivat iltajuhlien ja kokouksien viihteellisiä pamfletteja (Puukellon ensinumero on esitelty tarkemmin Pienen Puukellon numerossa1/07). Puukellon toisena kautena lehti saatiin painettuun muotoon, ja sen ilme muuttui ammattimaisemmaksi. Julkaisu loppui vuonna 1970, kun osakunta-areena todettiin liian kapeaksi, ja uutta päätoimittajaa ei löydetty.

Pieni Puukello sai päivänvalonsa vuonna 1981. Lehteä ryhtyi päätoimittamaan tiedotussihteeri Kirsti Hirvonen, ja lehti korvasi osakunnan tiedotteen. Vuonna 1982 saatiin oma ISSN-numero, 1990-luvun alussa lehden ulkoasu tietokoneistettiin ja lehteä ryhdytään suunnittelemaan teemojen ympärille. Nykyisin useimmat numerot laaditaan ilman erillistä teemaa. Lehden historiaa käsiteltiin Puukellon 90-vuotisnumerossa (Pieni Puukello 2/07).

Kristian Jokilahti
Tiedotussihteeri, Puukellon toimitussihteeri
Juha Lehtinen
Isäntä, Puukellon päätoimittaja
Tuomas Puumalainen
Vuosijuhlamestari, Puukellon toimituskunta, KORoKe:n puheenjohtaja
Sonja Behm
Arkiston- ja kirjastonhoitaja, HTK:n klubiemäntä, Puukellon toimituskunta
Paavo Kähkönen
Apuisäntä, Puukellon toimituskunta
Maria Volmanen
Asuntotoimikunta, Puukellon toimituskunta, Edustaja Ylioppilasasuntolasäätiössä
Tulossa Tapahtumat

Tapahtuma

Kesäretki 🌞

Alkaa 16.8.2024 3.00 - 3.00
Päättyy 19.8.2024 3.00 - 3.00
Tapahtumapaikka
Heinävesi 79700 Heinävesi