Mikä Karjalainen Osakunta?

Karjalainen Osakunta, lyhennettynä KO, on yksi Helsingin yliopiston osakunnista. Järjestön tarkoituksena on järjestää jäsenilleen sosiaalista harrastustoimintaa, vaalia karjalaista kulttuuria ja pitää yllä jäsentensä kiinnostusta maakunnallisiin asioihin sekä avustaa opiskelijoita muun muassa opiskelija-asunnoilla ja stipendeillä. Osakunnat ovat poliittisesti ja uskonnollisesti riippumattomia järjestöjä.

Osakunnan jäseniksi voivat liittyä kaikki pääkaupunkiseudun korkeakouluissa opiskelevat opintovuosista riippumatta (Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto, Sibelius-Akatemia, Teatterikorkeakoulu, eri ammattikorkeakoulut jne.). Jäsenet ovat pääasiassa Pohjois-Karjalan maakunnan alueelta Helsinkiin opiskelemaan muuttaneita, mutta kotipaikka ei ole vaatimus osakunnan jäsenyydelle.

Karjalaisen Osakunnan tilat sijaitsevat Helsingin Kampissa yhdessä Kymenlaakson Osakunnan ja Wiipurilaisen Osakunnan kanssa. Osakunta on auki yliopiston lukukausien aikana ja osakunnalla on päivystys keskiviikkoisin klo 18-20. Syyslukukaudella on lisäksi erityinen fuksipäivystys.

Jäseneksi voi liittyä mihin aikaan tahansa ja osakunnalla on toimintaa ympäri vuoden. Lisätietoja liittymisestä löytyy fuksisivuilta. Toiminnasta tiedotetaan pääasiassa kaikille jäsenille avoimella sähköpostilistalla.

P.S. Seuraa osakuntaa myös Instagramissa @karjalainenosakunta.

P.P.S. Karjalaisen Osakunnan yhdenvertaisuusvastaavan yhteydenottolomake löytyy osoiteessa https://forms.gle/9LvvuajGKnMCJcR96.

Anna Talkkari
Yhdenvertaisuusvastaava, Tapahtumatoimikunta

Äläpä
unohu
Tilaa kalenteri

Kun tilaat Karjalaisen Osakunnan kalenterit et unohu mistään!
Lisäksi saat tietää tapahtumista ensimmäisten joukossa paikanvaraajien ansiosta. 🤩