Fuksiasunnot

Asunnot

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille varatut asunnot ovat pääasiassa pieniä yksiöitä. Asunnot sijaitsevat kohtuuetäisyydellä Helsingin keskustasta (noin 15 min bussilla). Osa asunnoista sijaitsee aivan keskustassa (Domus Academica). Domus Academicalla on tarjolla soluhuoneita, joiden koko on n. 13 m2. Vallilassa jaossa on 17,5 m2:n, 18 m2:n ja 29 m2:n yksiöitä ja Patolassa 24 m2:n yksiöitä ja 60 m2:n kolmio. Lisätietoja asunnoista ja vuokrista löytyy osoitteesta https://karjalainenosakunta.fi/asunnot/.

Fuksiasuntojen vuokra-aika alkaa 1.9.2023 ja kestää 31.8.2024 asti. Domus Academican soluhuoneita ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Vuokrasopimusta ei jatketa automaattisesti, mutta osakunnan asuntoa voi hakea uudelleen asuntohaussa keväällä 2024. Jatkosopimukseen vaikuttavat muun muassa aktiivisuus osakunnan toiminnassa ja opintomenestys.

Soluhuoneiden vuokra on 450 euroa Helsingin yliopiston opiskelijoille, muille opiskelijoille 505 euroa.

Kenelle asunnot ovat tarkoitettu?

Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti osakunnan kanta-alueelta (Pohjois-Karjalan maakunta sekä Rautavaaran kunta) kotoisin oleville, Helsingin yliopistossa tai muussa pääkaupunkiseudun korkeakoulussa syksyllä 2022 opintonsa aloittaville opiskelijoille. Asuntoa voi, ja kannattaakin hakea, vaikkei olisi vielä saanut tietää opiskelijavalinnan tuloksia.

Hakuohjeet

Asuntoja haetaan kesä-heinäkuussa niin sanotussa fuksiasuntohaussa.  Vuonna 2023 hakuaika on 31.5. – 9.7.2023. Pääset täyttämään asuntohakulomakkeen tästä.

Hakemusten tulee olla perillä viimeistään sunnuntaina 9.7.2023 kello 23.59 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakuvaiheessa ei edellytetä varmuutta opiskelupaikasta, asuntoa kannattaa siis hakea, vaikka pääsykokeen tulos ei olisi vielä varmistunut!

Vuokrasopimuksen allekirjoitusvaiheessa vaaditaan todistus opiskelujen alkamisesta sekä tosite Karjalaisen Osakunnan jäsenmaksun (12 euroa/lukuvuosi) suorittamisesta.

Hakemuksessa vaadittavat liitteet:

  1. Todistus verotuksesta: vuoden 2021 verotustodistus tai -päätös.
  2. Kotipaikan osoittamiseksi virkatodistus tai kopio lukion päättötodistuksesta.
  3. Mikäli kohdan kaksi liitteet eivät tuo ilmi sidostasi maakuntaan, voit jättää asiasta vapaamuotoisen selvityksen (esim. sukujuuret).
  4. Jos olet saanut opiskelupaikan jo aiemmin, mutta aloitat opinnot vasta syksyllä 2022, on tästä liitettävä hakemukseen vapaamuotoinen selvitys.

Liitteiden lähettäminen

Asuntohakuun vaadittavat liitteet tulee lähettää turvasähköpostia käyttäen menemällä osoitteeseen: https://www.turvaposti.fi/viesti/ko.asunnot@gmail.com.

Muistathan käydä vahvistamassa viestin lähettämisen omassa sähköpostissasi!

Tulokset

Tulokset sekä asunnon saaneiden että jonotuslistalle jääneiden osalta ovat luettavissa Karjalaisen Osakunnan kotisivuilla viimeistään 24.7.2022. Asunnon saaneille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Huomaa, että päätös asunnon saamisesta voi kestää pitempään kuin päätös esimerkiksi HOAS:lta. Malta siis mielesi asunnon vastaanottamisessa, osakunnan asunto on varmasti suurimmalle osalle se mieluisampi vaihtoehto!

Mahdolliset tiedustelut sähköpostitse asuntosihteeri Kerem Atakille osoitteeseen ko.asunnot (ät) gmail.com tai puhelimitse 044 032 8808.

Vuokra-asuntoa vailla?

Karjalaisen Osakunnan asuntojen lisäksi voit etsiä asuntoa muun muassa seuraavista osoitteista:

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö
http://www.hoas.fi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) opiskelija-asuntojen vuokraus
https://bothxhome.fi/opiskelija-asunnot

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asunnot
https://ayy.fi/asuminen/