Fuksiasunnot

Asunnot

Ensimmäisen vuoden opiskelijoille varatut asunnot ovat pääasiassa pieniä yksiöitä. Asunnot sijaitsevat kohtuuetäisyydellä Helsingin keskustasta (noin 15 min bussilla). Osa asunnoista sijaitsee aivan keskustassa (Domus Academica). Domus Academicalla on tarjolla soluhuoneita, joiden koko on n. 13 m2. Vallilassa jaossa on 17,5 m2:n ja 18 m2:n yksiöitä ja Patolassa 24 m2:n yksiöitä. Lisätietoja asunnoista ja vuokrista löytyy osoitteesta http://karjalainenosakunta.fi/asunnot/.

Fuksiasuntojen vuokra-aika alkaa 1.9.2020 ja kestää 31.8.2021 asti. Domus Academican soluhuoneita ei voi irtisanoa kesken sopimuskauden. Vuokrasopimusta ei jatketa automaattisesti, mutta osakunnan asuntoa voi hakea uudelleen asuntohaussa keväällä 2021. Jatkosopimukseen vaikuttavat muun muassa aktiivisuus osakunnan toiminnassa ja opintomenestys.

Kenelle asunnot ovat tarkoitettu?

Asunnot on tarkoitettu ensisijaisesti osakunnan kanta-alueelta (Pohjois-Karjalan maakunta sekä Rautavaaran ja Heinäveden kunnat) kotoisin oleville, Helsingin yliopistossa tai muussa pääkaupunkiseudun korkeakoulussa syksyllä 2020 opintonsa aloittaville opiskelijoille. Asuntoa voi hakea, vaikkei olisi vielä saanut tietää opiskelijavalinnan tuloksia.

Hakuohjeet

Asuntoja haetaan kesä-heinäkuun vaihteessa niin sanotussa fuksiasuntohaussa.  Vuonna 2020 hakuaika on 1.6. – 10.7.2020. Haku tehdään täyttämällä fuksiasuntohakulomake ja hakemukseen tulee liittää vuoden 2018 verotustodistus tai sen oikeaksi todistettu kopio, sekä virkatodistus tai oikeaksi todistettu kopio lukion päättötodistuksesta (kotipaikan osoittamiseksi).

Liitteet voidaan todistaa oikeaksi kahden oikeustoimikelpoisen henkilön allekirjoituksella. Liitteet palautetaan hakijalle vain, jos hakemuksen mukana on nimellä, osoitteella ja postimerkillä varustettu kirjekuori. Hakemukset toimitetaan postitse osoitteeseen:

Karjalainen Osakunta / asuntotoimikunta
Domus Gaudium
Leppäsuonkatu 11
00100 Helsinki

Hakulomake: Fuksiasuntolomake 2020

Hakemusten tulee olla perillä viimeistään perjantaina 10.7.2020 kello 23.59 mennessä. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä.

Hakuvaiheessa ei edellytetä varmuutta opiskelupaikasta, asuntoa kannattaa siis hakea, vaikka pääsykokeen tulos ei olisi vielä varmistunut!

Vuokrasopimuksen allekirjoitusvaiheessa vaaditaan todistus opiskelujen alkamisesta sekä tosite Karjalaisen Osakunnan jäsenmaksun (12 euroa/lukuvuosi) suorittamisesta. Jos olet saanut opiskelupaikan jo aiemmin, mutta aloitat opinnot vasta syksyllä 2020, on tästä liitettävä hakemukseen vapaamuotoinen selvitys.

Tulokset

Tulokset sekä asunnon saaneiden että jonotuslistalle jääneiden osalta ovat luettavissa Karjalaisen Osakunnan kotisivuilla viimeistään 24.7.2020. Asunnon saaneille ilmoitetaan myös henkilökohtaisesti.

Huomaa, että päätös asunnon saamisesta voi kestää pitempään kuin päätös esimerkiksi HOAS:lta. Malta siis mieltäsi asunnon vastaanottamisessa, osakunnan asunto on varmasti suurimmalle osalle se mieluisampi vaihtoehto!

Mahdolliset tiedustelut sähköpostitse asuntosihteeri Emmi Puumalaiselle osoitteeseen ko.asunnot (ät) gmail.com tai puhelimitse 050 3601794.

Vuokra-asuntoa vailla?

Karjalaisen Osakunnan asuntojen lisäksi voit etsiä asuntoa seuraavista osoitteista:

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö
http://www.hoas.fi

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan (HYY) opiskelija-asuntojen vuokraus
https://www.colliersasunnot.com/kodin-etsijalle/opiskelija-asunnot

Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan asunnot
https://ayy.fi/asuminen/