Fuksit

Hei fuksi!

Suuret onnittelut uudesta opiskelupaikasta ja tervetuloa tänne isolle kirkolle koko Karjalaisen Osakunnan puolesta!

Aidot stadilaiset sanoisivat, että olet nyt Kehä III:n paremmalla puolella, mutta me osakuntalaiset tiedämme totuuden. Vaikka usein suuret kauppakeskukset ja laajat vegeruokavalikoimat voivatkin tuntua kosteahkolta haaveunelta jostain tuonpuoleisesta, välillä myös koti-ikävä iskee. Jokaisen maakuntalaisen lempibiisiä lainataksemme: täytyy yksinkertaisesti päästä vaihtamaan farkut verkkarihousuihin. Kun seitsemän tunnin OnniBus-reissu ei kuitenkaan innosta, löytyy ratkaisu ongelmiin paljon lähempääkin, tarkalleen ottaen osoitteesta Leppäsuonkatu 11 eli Karjalaisen Osakunnan tiloista.

Osakunnalta löydät ihmisiä fyysikoista filosofeihin sekä insinööreistä lastentarhanopettajiin, ja taitaa meiltä löytyä joukosta joku espoolainenkin. Yhtä kaikki, meille Karjalaiseen Osakuntaan ovat tervetulleita niin Pohjois-Karjalasta tulevat kuin muutkin karjalaismieliset opiskelijat kaikista pääkaupunkiseudun korkeakouluista ja kaikilta näiden koulujen aloilta.

Osakunnat toimivat poikkitieteellisinä opiskelijajärjestöinä HY:n alaisuudessa ja kokoavat pääosin samasta maakunnasta kotoisin olevat, pääkaupunkiseudulle muuttaneet eri alojen opiskelijat yhteen. Ja mikä parasta, meiltä ei tekeminen lopu kesken; osakunnan toiminnassa mukana olemalla pääset kokemaan akateemisia pöytäjuhlia ja muita teemabileitä, kaiken maailman ekskursioita taidemuseoista megazoneen, sekä vaikka minkälaista kerhotoimintaa, joka voi viedä vaikkapa pilkkijäille keskellä Helsinkiä. Aktiivinen osakuntatoimintaan osallistuminen voi mahdollistaa muun muassa asunnon sekä erilaisten stipendien saamisen, mutta ennen kaikkea silloin on mahdollisuus ystävystyä aivan mahtavien ihmisten kanssa!

Tähän kaikkeen ja muuhun vielä ennalta näkemättömään huisin hauskaan touhuiluun sinut toivottavat osakunnalla tervetulleiksi fuksimajurit. Me olemme osakunnalla vastassa sinne saapuessasi ja keksimme kaikkea hauskaa tekemistä samalla opastaen osakuntaelämän saloihin. Pitkin syksyä ja myöhemminkin järjestämme muun muassa Uusien Iltoja sekä muita fuksitapahtumia ja -bileitä, joihin olet lämpimästi tervetullut osallistumaan!

Toivottavasti nähhään osakunnalla!

Fuksimajuri(t)

Juho Räsänen
Nettivastaava, Fuksimajuri, Osakuntaneuvoston jäsenet, Maakuntasihteeri, Kosmoksen puheenjohtaja, Saunakerhon puheenjohtaja, Vuosijuhlatoimikunta, Edustaja Ylioppilasasuntolasäätiössä, Artin säätiön asiamies
Mikael Pesonen
Fuksimajuri, Apuisäntä

Ajankohtaista fukseille

Palaute

Onko sinulla mielessä jotain palautetta, jota haluaisit antaa Karjalaisen Osakunnan toiminnasta anonyymisti? Palautteen käsittelee osakuntaneuvosto.

Anna palautetta Huom! Häirintä- ja yhdenvertaisuus menee yhdenvertaisuusvastaavan yhteydenottolomakeella.