Karjalaisen Osakunnan tiedote koronavirukseen liittyen 12.3.2020

Karjalaisen Osakunnan tiedote koronavirukseen liittyen

Osakunnan kuraattori on juuri lähettänyt osakunnan sähköpostilistalle tiedotteen koskien käsillä olevaa koronavirustilannetta. Tiedote on seuraavanlainen:

”Hei rakkaat osakuntalaiset,

kuten me kaikki varmaan tiedämme, koettelee maailmaa tällä hetkellä melko monisyinen tapahtumien ketju nimeltä koronavirus. Tänään Suomen hallitus on julkaissut ohjeistuksen koronaviruksen ehkäisemiseksi THL:n suositusten pohjalta. Myös HYY on nyt lähettänyt järjestöille omat suosituksensa liittyen koronavirukseen.

Hallituksen suositus: ”Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.”

HYY:n suositus: ”Kaikkia järjestöjä suositellaan välttämään juhla- ja virkistystapahtumien järjestämistä. Mikäli järjestöllä on tiedossa tulevat sitsit tai muu vastaavanlainen tapahtuma, suositus on, että nämä perutaan.”

Tämän valossa osakunnan kuraattorina ohjeistukseni on seuraavanlainen:

Osakunnan lauantaille 21.3. suunnitellut Senioripäivälliset perutaan varotoimenpiteenä.
Tällä hetkellä muita kokouksia tai pienempiä kokoontumisia ei peruta osakunnalla. Tilannetta ja koronaviruksen etenemistä kuitenkin seurataan, ja noudatamme viranomaisten suosituksia. Kannattaa siis seurata aktiivisesti osakunnan sähköpostilistaa sekä muita viestintäkanavia, jossa tiedotetaan tilanteen kehittymisestä suuntaan tahi toiseen.
Mikäli käytät osakunnan tiloja, huolehdithan erityisesti käsihygieniasta. DG:lle on nyt ostettu käsidesiä ja käsipaperiakin on tilattu. Yleinen hygieniasta huolehtiminen (yskiminen ja aivastaminen hihaan yms.) on ensiarvoisen tärkeää.
Yleisenä kaikkia koskevana suosituksena on myös se, ettei sairaana tulisi lähteä liikkeelle kotoa, ellei ole aivan pakko.
Vaikka tilanne on poikkeuksellinen, suhtaudutaan tähän kuitenkin rauhallisesti, mutta tarvittavalla vakavuudella.

Mikäli tilanne pohdittaa, askarruttaa, tai sinulla muuten vain osakuntaelämään liittyviä kysymyksiä, minuun voi olla yhteydessä vapaasti sähköpostilla, tekstiviestillä, Facebookissa/WhatsApissa jne.

Pysytään terveinä!

-Kirsi

Q”

LIITY NYT! LUKUVUOSI 12€

Miksi osakuntaan?

Osakunta on poikkitieteellinen akateeminen yhteisö, jossa pääset tapaamaan uusia ihmisiä niin fukseista civiksiin ja senioreihin.

  • 🤝 Uusia kavereita
  • 🥂 Erilaisia tapahtumia
  • 😎 Uusia ja vanhoja perinteitä
  • 🏡 Asuntoja
  • 🤑 Stipendejä
Liity nyt!