Juristikerho

Karjalaisen osakunnan Juristikerho on perustettu vuonna 1934 ja se on alusta asti toiminut Pohjois-Karjalasta kotoisin olevien Helsingin yliopistossa oikeustiedettä opiskelevien kohtaamispaikkana. Kerhoon ovat tervetulleita kaikki oikeustieteen opiskelijat, jotka ovat Karjalaisen osakunnan jäseniä. Kerhoon on vuosien mittaan liittynyt myös muualta kuin Pohjois-Karjalasta kotoisin olevia opiskelijoita. Toimintaan voi toki tulla tutustumaan ilman liittymistä osakuntaan.

Juristikerhon pyrkimyksenä on järjestää ajanvietettä jäsenilleen sekä ajaa jäseniensä etuja. Tärkein toimintamuoto on noin kerran kuussa järjestettävät kokoukset. Syyslukukaudella järjestetään keskimäärin neljä kokousta ja kevätlukukaudella viisi kokousta, minkä lisäksi kerholaiset tapaavat toisiaan ja seniorijäseniä ”epävirallisissa” illanvietoissa. Marraskuun kokous on vaalikokous ja vuosikokous järjestetään helmikuussa. Kerho pyrkii myös osallistumaan yhteistoimintaan muiden osakuntien juristikerhojen kanssa.

Kokouksissa päätetään kerhon asioista sekä nautitaan emäntien maittavista ruuista, juodaan isännän valitsemia viinejä sekä nautitaan ”hyvästä” seurasta. Kokouksen jälkeen kerholaiset suuntaavat usein jatkoille.

Kerho järjestää myös erilaisia ekskursioita, olemme vierailleet esimerkiksi asianajotoimistoissa, Tallinnassa sekä Nurmeksen käräjäoikeudessa. Juristikerhon vuosijuhla eli Kevätkäräjät järjestetään kahden vuoden välein. Kevätkäräjät rakentuvat ekskursiosta, cocktail-tilaisuudesta, varsinaisesta iltajuhlasta sekä vapaamuotoisista jatkoista. Kevätkäräjille osallistuu niin nykyisiä juristikerholaisia kuin seniorijäseniäkin.

Tervetuloa mukaan joukkoomme!

Juristikerhon yhteystiedot löytyvät täältä.