Gourmet-kerho

Gourmet-kerhon kokkausta vuodelta 2010.

Gourmet-kerhon ideana on tarjota mahdollisuus kokeilla osakuntaseurassa ja hyvin varustellussa keittiössä ruokalajeja, joita ei välttämättä tulisi kokeiltua yksin opiskelija-asunnon keittiössä.

Kokoontumisiin keksitään yleensä kolmen ruokalajin illallinen jonkin hyvin vapaan teeman ympärille. Teemoina voivat olla esimerkiksi maat (Venäjä, Italia, Japani), vuodenajat ja ajankohdat (sadonkorjuu, joulu, pääsiäinen), raaka-aineet, valmistusmenetelmät (liekitys) yms. Näistäkin voidaan poiketa osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Kokoontumisissa raaka-aineiden kulut jaetaan osallistujien kesken, mutta koska osakunta lisäksi maksaa osan kuluista, samalla kolmen ruokalajin illallisen muutamalla eurolla.