Onnenmäki Säätiön apuraha 2018 karjalaisille opiskelijoille nyt haettavana

Apurahaa voivat hakea alla lueteltujen yliopistojen ja oppilaitosten opiskelijat, joiden opiskelu on alkanut syyslukukaudella 2016 tai aikaisemmin:

Helsingin yliopisto
Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus
Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulu
Karelia ammattikorkeakoulu (yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon sekä tekniikan ja liikenteen koulutusohjelmat)
Pohjois-Karjalan ammattiopisto Joensuu palvelut (yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon koulutusohjelma)

Apuraha on tarkoitettu ensisijaisesti perustutkinto-opiskelijoille ja keskeisin myöntämisperuste on opintomenestys. Apurahaa ei pääsääntöisesti myönnetä, mikäli hakijalle on myönnetty Onnenmäen apuraha kahden edellisen vuoden aikana. Hakuaika päättyy 31.1.2018.

Hakemiseen suositellaan käytettävän hakulomaketta, jonka voi tulostaa Helsingin yliopiston Karjalaisen Osakunnan www-sivuilta (Onnenmaki_lomake_2018), mutta myös vapaamuotoinen hakemus käy. Vapaamuotoisesta hakemuksesta on käytävä ilmi hakijan nimi, yhteystiedot ja opiskelupaikka. Hakemuksen liitteinä vaaditaan vähintään virallinen opintosuoritusote tai sen oikeaksi todistettu jäljennös sekä viimeisimmän verotustodistuksen (verovuosi 2016) oikeaksi todistettu jäljennös. Perusteltu apurahan tarve, varojen käyttösuunnitelma ja suosituskirjeet lasketaan eduksi.

Helsingin yliopistossa opiskelevan hakijan on oltava Helsingin yliopiston Karjalaisen Osakunnan jäsen. Aalto yliopiston Kauppakorkeakoulun opiskelijoilta puolestaan vaaditaan joko Helsingin yliopiston Karjalaisen Osakunnan (ulko)jäsenyys tai selvitys karjalaisesta syntyperästä (esim. virkatodistus).

Hakemusten postitusosoite on:
Helsingin yliopiston Karjalainen Osakunta / Toverineuvosto
Leppäsuonkatu 11, Domus Gaudium
00100 Helsinki

Hakemusten tulee olla perillä hakuajan päättyessä. Suomesta lähetetyissä hakemuksissa hyväksytään myös vielä postileima päiväyksellä 31.1.2018. Myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä, ja puutteelliset hakemukset hylätään. Lähetä hakemuksesi ajoissa. Osakunnalle myöhässä saapuneita hakemuksia ilman postileimaa ei voida hyväksyä ja posti saattaa kulkea kauankin.

Mikäli hakija haluaa varmistuksen hakemuksen saapumisesta, hakemuksen mukaan pyydetään liittämään omalla osoitteella ja postimerkillä varustettu postikortti (ei mielellään kirjattua kirjettä). Hakemuksia ei palauteta. Apurahan saajat julkistetaan Helsingin yliopiston Karjalaisen Osakunnan 113. vuosijuhlassa 17.2.2018. Apurahan saajille ilmoitetaan myönnetystä apurahasta kirjeitse.

Lisätietoja:
Kuraattori Juho Eskelinen (juho.eskelinen@gmail.com)